Du är här

Region Kalmar

Coachning för framtiden

Kalmarsunds Gymnasieförbund (Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås kommuner)

 
Miljö
Kalmarsunds Gymnasieförbund är ett kommunalförbund som startade 1 juli 1995. Förbundet har till uppgift att bedriva och utveckla gymnasial utbildning och kommunal vuxenutbildning åt medlemskommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås kommuner. Förbundet bedriver utbildning i sex gymnasieskolor. Cirka 3 000 elever finns inom gymnasieskolan.

Individ och helhet - coaching för att motverka studieavbrott

I syfte att sätta in tidiga åtgärder utifrån ett helhetsperspektiv kontaktas elever som har hög frånvaro alternativt svårigheter i att klara sina kurser. Dessutom tar ungdomscoachen kontakt med de ungdomar som avbrutit sina studier för att få dem in i någon insats och aktivitet. Alla insatser är individbaserade och skapas genom personlig kontakt med ungdomarna och en elev/ungdomscoach. Genom framtidssamtal försöker coachen och ungdomen tillsammans finna personliga mål.

Distans-prova på

Målgrupp:
15 elever - 130401-131221
 
• Elever som av olika skäl ej trivs med eller kan hantera studier i vanlig skolmiljö.
 
• Elever som avbrutit studier (en/flera gånger) erbjuds en "prova på"-kurs på distans och får erfarenhet av en studiemetod som inte sker i skolmiljö. Förhoppningsvis kan de få en insikt att studier är möjligt och lockas tillbaka.
 

Sidor